Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Makelaar

Een makelaar kiezen bij het kopen van een huis

Zorg er bij het kiezen van een makelaar voor dat u iemand kiest bij wie u zich op uw gemak voelt. Een makelaar die gespecialiseerd is in een bepaalde buurt weet meer over de woningen in die buurt dan de makelaar. Ze zullen ook de buurt en de buren kennen, en of een condo-vereniging besluit om het onroerend goed te beoordelen met een speciale beoordeling. U zult blij zijn met een lokale makelaar die een echte professional is en die het beste met u voor heeft.

Een goede makelaar kent de buurt en de markt, evenals eventuele timingverwachtingen. Je moet je er altijd van bewust zijn dat dure buurten niet per se toevalstreffers zijn makelaar achterveld. Vergelijkbare huizen kunnen anders geprijsd zijn vanwege de best beoordeelde scholen, het openbaar vervoer of aanstaande ontwikkelingen. Uw makelaar moet de lokale vastgoedmarkt kennen en weten hoe hij daarvan kan profiteren. Als u uw budget kent, kunt u de keuzes beperken tot een paar panden en vervolgens werken met iemand die de markt en uw budget kent.

Hoewel het niet verplicht is, moet de makelaar van de verkoper worden gecompenseerd op basis van zijn uiteindelijke verkoopprijs. Veel makelaars rekenen 3% van de verkoopprijs, terwijl anderen maar liefst 2,5% bieden. Deze vergoeding is vaak bespreekbaar. Maar houd er rekening mee dat de vergoeding van de makelaar een percentage van de verkoopprijs is. Een hogere commissie betekent meer geld voor de verkoper. Zorg er echter voor dat u met uw agent onderhandelt voordat u het contract ondertekent.

Zoek meer informatie op: Visie Makelaardij

Scroll to top